luni, 23 noiembrie 2009

Festival de film documentar de mediu la Iasi

Va invit la primul festival de film documentar de mediu din Romania - DOC EST, care va avea loc la Iasi, in perioada 26-28 noiembrie 2009.

„Lumea "modernă" actuală se caracterizează prin tendinţe obsesiv materiale, de acumulare excesivă, care au dus la o adevărată cultură a risipei. Consecinţele acestui stil de viaţă sunt din ce în ce mai evidente şi nu vor mai putea fi ignorate mult timp. Prin a treia ediţie DOC EST, lansăm un apel la responsabilizare şi la conştientizarea preţului ridicat pe care îl vom avea de plătit datorită dezechilibrului om-natură.
DOC EST 2009 este o premieră în Romania în domeniul filmului documentar de mediu. Am ales documentare ce abordează subiecte sensibile şi controversate: de la încălzirea globală, probleme cauzate de epuizarea resurselor de apă şi cultivarea organismelor modificate genetic, la cazul Roşia Montana şi mineritul în România. Am invitat specialişti în domeniul ecologiei şi realizatori de film documentar din România, Franţa şi Germania. Provocăm publicul ieşean la 3 zile de proiecţii şi dezbateri. Avem convingerea că lumea de mâine poate începe azi cu o decizie, decizia fiecăruia dintre noi.”
Fiind o premiera la Iasi, dar si in Romania, va recomand sa participati si poate veti reusi sa fiti virusati de miscare green, mai ales ca printre invitati se numara personalitati marcante in domeniu.

Mai multe informatii gasiti accesand site-ul festivalului http://www.docest.ro/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu